Szabadkai Pincészet
Rizling-Jó 2020
2020
Fehér
Bor
Rizlingszilváni (Müller Thurgau), Ezerjó
Száraz
Magyarország
Mór
12 % Vol.
0,75 L
13,00 C
0,7 g/L
A 2020-as évben láttunk elérkezettnek az időt arra, hogy házasított borokat készítünk. A 2/3 Ezerjó és 1/3 Rizlingszilváni arány megmutatja mindkét fajta erényét. Ezerjó részről kellemes savgerinc és alkohol, Rizlingszilváni oldalról pedig kelleme illat és zamatvilágot ad a cuvée-nek.Olyan harmóniát alkotnak, mintha a tőkén is együtt nevelkedtek volna. Egymást építi a két fajta és ezért elegáns, jól érthető bor keletkezett.
2 300 Ft
Egységár: 3 067 Ft/L
KészletenBelföldön Ingyenes szállítás 15 000 Ft felett
Biztonságos fizetés
A 2020-as évben láttunk elérkezettnek az időt arra, hogy házasított borokat készítünk. A 2/3 Ezerjó és 1/3 Rizlingszilváni arány megmutatja mindkét fajta erényét. Ezerjó részről kellemes savgerinc és alkohol, Rizlingszilváni oldalról pedig kelleme illat és zamatvilágot ad a cuvée-nek.Olyan harmóniát alkotnak, mintha a tőkén is együtt nevelkedtek volna. Egymást építi a két fajta és ezért elegáns, jól érthető bor keletkezett.
Az évjáratról
Egyelőre nehezen megítélhető évjárat, ahol korán sikerült szüretelni, és a nagyobb nyári esőzések nem károsították a termést, még akár kiváló borok is születhetnek. Általánosságban véve viszont a csapadékos ősz nem könnyítette meg az optimális szüretet.
Rizlingszilváni (Müller Thurgau)
Svájci keresztezés, sokáig úgy tudtuk, hogy rajnai rizling × zöldszilváni (ez téves), rajta ragadt a név. Alacsony savú, de zamatgazdag bort ad. Hivatalosan Müller-Thurgau a fajta nemzetközi neve, genetikai kutatások alapján kiderült, hogy rajnai rizling × madeleine royale, a Thurgau kantonban született Hermann Müller nemesítette, 1882-ben. Németországban nagyon elterjedt, de többnyire ott is egyszerű asztali borok készülnek belőle (kivéve egy-egy moseli pincét, illetve az olaszországi Alto-Adigét). Hazánkban nagyjából 1500 ha-on található meg.
Ezerjó
Régi magyar fajta, az apró móri borvidék zászlóshajója, őshazáját is valahol Buda és a Balaton között kell keresnünk. Bora többnyire savhangsúlyos, tüzes, viszonylag semleges aromatikájú, ugyanakkor aszúsodásra hajlamos, így egyedi édesborok is készülnek belőle. A 20. század elején még nagyon elterjedt volt, mára kb. 500 hektáron maradt fenn, elsősorban persze Móron, valamint a neszmélyi és a kunsági borvidéken.